En fast struktur på dagens aktiviteter giver ro til børnene. Dagen i vuggestuen er derfor planlagt med faste tidsrum for f.eks. middagslur, leg og udetid.

Kl. 06.30-07.45

Starter dagen i fællesrummet med morgenmad.

Kl. 07.30

Åbner vi på stuerne.

Kl. 09.00

Vi spiser frugt. Nogle lægges til formiddagslur.

Kl. 09.30

Leger inde eller ude, og afvikler planlagte aktiviteter.

Kl. 11.00

Spiser vi frokost.

Kl. 12.00

Sover middagslur. De, som har sovet om formiddagen, leger på stuen.

Kl. 14.00

Spiser vi eftermiddagsmad. Nogle sover eftermiddagslur.

Kl. 16.00

Alle børn og voksne i huset samles i fællesrummet eller på legepladsen.

Vi får ugentligt fisk, kød, rugbrød, suppe og grød. Hver dag tilbydes grøntsager både i maden og som snack.

I vuggestuen tilbydes:

Kl. 06.30-07.45

Morgenmad - Hjemmebagt brød, gryn, grød

Kl. 09.00

Formiddagsmad - Brød og frugt (frugt medbringer I selv)

Kl. 11.00

Frokost, som vores kok Pernille har tilberedt

Kl. 14.00

Eftermiddagsmad, som vores kok Pernille har tilberedt

Der serveres mælk til frokost og vand til eftermiddagsmad.

Eftermiddagsmaden består som oftest af hjemmebagt brød, men ind i mellem serveres også f.eks. kartoffelbåde, koldskål, pastasalat, suppe eller andet.

Børn der sover formiddag og eftermiddag, tilbydes mad, når det passer ind i deres rytme.

Kost i Børnehuset Ålsgårde

Smiley rapport

Vuggestuebørnene sover, når de har brug for det. De helt små børn sover ofte to gange om dagen, mens de lidt større børn sover efter frokost.

Børnene sover udendørs i krybberum eller på små senge indenfor. Børn over to år, må ikke sove med sele og kan derfor kun tilbydes at sove udenfor i krybbe, såfremt I giver lov til, at de sover uden sele. 

Hvis barnet er knyttet til sin egen barnevogn, er I velkomne til at lade den stå i institutionen under indkøring af barnet. Vi har også et par barnevogne til rådighed. Vi har sengetøj samt seler til alle sovebørn.

Dit barn skal medbringe egne bleer. Skriv dit barns navn med store typer på pakken.

Er dit barn på vej mod selv at gå på toilettet, er det en god ide, at give ham/hende en bukse-ble på, så han/hun hurtigt og selv kan tage sine bukser ned og op. Det samme gælder det tøj dit barn har på. Det kan være rigtig svært at nå på toilettet, hvis man først skal bakse med en bodystocking, stramme bukser eller en stor kjole, der hele tiden glider ned i toilettet.

Så tænk i praktisk beklædning og læg lidt ekstra skiftetøj.

Dit barn skal altid have opdateret sin kasse med skiftetøj. Det vil sige undertøj, bluser, strømper, strømpebukser, bukser, savlesmækker osv.

Derudover skal han/hun have overtøj til alt slags vejr lige fra regntøj og gummistøvler til sandaler og solhat. Det er også en god ide, at give dit barn sutsko med.

Giv dit barn tøj på, som er rart at røre sig og lege i, og som kan tåle at blive beskidt. Børnene leger med farver, maling, mudder, græs osv.

Vi modtager ikke syge børn i vuggestuen. Er dit barn syg, ringer du om morgenen og giver besked.

Er det en smitsom sygdom, barnet lider af, hænger vi besked op til de øvrige forældre.

Sygdom kan vise sig på mange forskellige måder f.eks. ved opkast, feber, slem forkølelse og hoste. Hvis vi vurderer, at dit barn ikke kan fungerer i hverdagen på grund af sygdom, vil I blive kontaktet, så I kan hente ham/hende. 

Vi giver kun medicin til børn med kroniske lidelser mod forevisning af lægeerklæring.

Når dit barn har fødselsdag holder vi gerne fødselsdagen i institutionen.

Fødselsdag i Børnehuset Ålsgårde

Om formiddagen skaber vi en hyggelig ramme, hvor dit barn er i centrum og fejres med fødselsdagsbord, fødselsdagssang, og gave fra os. Barnet deler evt. lidt godt ud, som I selv har medbragt til dagen. Vi opfordrer til at begrænse mængden af sukker. Børnene er f.eks. også glade for frugt og hjemmebag. 

Vi tager ikke hjem til fødselsdag privat med børnene.

Holder I en fridag eller går I på ferie, vil vi gerne vide det.

I de gængse ferieperioder: Sommerferie, efterårsferie, vinterferie, påskeferie og på dage, hvor vi på forhånd har erfaring for, at kun få børn møder ind, vil der blive hængt ferie/fridage lister op, som I skal udfylde. Dette for at vi kan planlægge et fremmøde af voksne, som modsvarer fremmødet af børn.

Vi forsøger altid at afvikle ferie og afspadsering på dage, hvor fremmødet af børn er lavt, således at vi har mere personale til dit barn, på de dage hvor alle børn er mødt ind. Derfor er det vigtigt for os at vide, hvor mange børn vi har, i perioder hvor mange typisk afholder ferie- eller fridage.

Du smører selv dit barn ind hjemmefra, Følg Sundhedsstyrelsens anbefaling: smør over 2 gange med ca. 20 ml. creme, og dit barn er beskyttet hele dagen

Vuggestuen har solcreme uden parabener og parfume. Børn med særlig følsom hud, børn der har svedt meget eller badet, smører vi ind igen over middag-/eftermiddagslur.

Vi opfordrer til at børnene altid har en solhat og en løs langærmet bluse med, så vi har mulighed for at beskytte dem mod solen, når vi leger på legepladsen.

Dit barn skal medbringe sine egne sutter. Gerne med navn eller kendetegn på. Du er også velkommen til at give dit barn en sutteklud eller et sovedyr med.

Børnene må gerne have deres private legetøj med i institutionen.

Vi påtager os dog ikke ansvar for legetøjet, hvorfor det er en god ide at lave en aftale med dit barn om, at legetøjet ligger på garderobepladsen, når ikke det bruges. Værdifuldt legetøj skal du og dit barn måske også overveje, om det er en god ide, at tage med. Det sker, omend det er sjældent, at legetøj bliver væk eller går i stykker.

Legetøj med små dele må ikke komme med i vuggestuen grundet kvælningsfare.