Børnehaven

Struktur over dagen gør dagen overskuelig for børnene, og hjælper dem til at orientere sig i tid.

Kl. 06.30-07.45

Starter dagen i fællesrummet med morgenmad.

Kl. 08.00-11.00

Leger inde og ude, vi holder en lille morgensamling og afvikler eventuelle planlagte aktiviteter.

Kl. 11.00

Spiser vi frokost.

Kl. 12.00

Nogle sover middagslur, mens andre går på legepladsen.

Kl. 14.00

Spiser vi eftermiddagsmad.

Kl. 16.00

Samles de sidste børn og voksne i fællesrummet.

Vi serverer morgenmad for børn, der møder ind før kl. 7.45 samt eftermiddagsmad kl. 14. Frokostmadpakke og et stykke frugt medbringer børnene selv.

Kl. 6.30-8.00

Morgenmad - hjemmebagt brød, gryn og grød.

Kl. 9.00

Børnene spiser deres medbragte frugt.

Kl. 11.00

Frokost som er egne madpakker

Kl. 14.00

Eftermiddagsmad

Eftermiddagsmåltidet består oftest af hjemmebagt brød, men indimellem kan det også være kartoffelbåde, koldskål, pastasalat, suppe eller andet som vores kok Pernille finder på. Der serveres mælk til frokost og vand til eftermiddagsmad.

En gang om måneden serverer vi varm mad for børnene, som de selv er med til at dyrke, indkøbe og tilberede.

Derudover har vi til påske og til jul smør-selv dage, hvor børnene tager pålæg og små retter med til en stort fælles buffet.

Kost i Børnehuset Ålsgårde

Smiley rapport

Har dit barn brug for at sove en middagslur, er der mulighed for det.

Vi samler alle sovebørnene på en stue, hvor de hver især har deres egen lille seng, de kan hvile sig eller tage en lur på.

Vi modtager ikke syge børn i børnehaven. Er dit barn syg, ringer du om morgenen og giver besked.

Er det en smitsom sygdom, barnet lider af, hænger vi besked op til de øvrige forældre.

Sygdom kan vise sig på mange forskellige måder f.eks. ved opkast, feber, slem forkølelse og hoste. Hvis vi vurderer, at dit barn ikke kan fungerer i hverdagen i institutionen på grund af sygdom, vil I blive kontaktet, så I kan hente ham/hende. 

Vi giver kun medicin til børn med kroniske lidelser mod forevisning af lægeerklæring.

Holder I en fridag eller går I på ferie, vil vi gerne vide det.

I de gængse ferieperioder: Sommerferie, efterårsferie, vinterferie, påskeferie og på dage, hvor vi på forhånd har erfaring for, at kun få børn møder ind, vil der blive hængt ferie/fridage lister op, som I skal udfylde. Dette for at vi kan planlægge et fremmøde af voksne, som modsvarer fremmødet af børn.

Vi forsøger altid at afvikle ferie og afspadsering på dage, hvor fremmødet af børn er lavt, således at vi har mere personale til dit barn, på de dage hvor alle børn er mødt ind. Derfor er det vigtigt for os at vide, hvor mange børn vi har i perioder, hvor forældre og børn typisk afholder ferie- og fridage.

Når dit barn har fødselsdag holder fødselsdagen i institutionen.

Fødselsdag i Børnehuset Ålsgårde

Om formiddagen skaber vi en hyggelig ramme, hvor dit barn er i centrum og fejres med fødselsdagsbord, fødselsdagssang og gave fra os. Vi starter dagen med at fødselsdagsbarnet og en voksen sammen hejser flaget på legepladsen. Senere på dagen sidder barnet i en Guldstol, mens børn og voksne på stuen på skift fortæller fødselsdagsbarnet, hvad de rigtig godt kan lide ved ham eller hende, og hvad de synes, han eller hun er god til. Derefter vælger barnet en sang, en historie eller en leg som vi alle deltager i, og barnet deler lidt godt ud, som I selv har medbragt til dagen. Vi opfordrer jer til at begrænse mængden af sukker. Børnene er også glade for frugt og boller.

Holder I jeres barns fødselsdag privat, henstiller vi til, at I er opmærksomme, at invitere de børnegrupper som aldersmæssigt, kønsmæssigt eller stuevist har relation til fødselsdagsbarnet. Det er ikke en god ide at "håndplukke" grupper af børn, da det kan have den utilsigtede konsekvens, at der er børn, der kun sjældent eller aldrig inviteres, og som derfor kan føle sig udenfor børne-fællesskabet. Ønsker I alligevel at afholde en sådan fødselsdag med håndplukkede børn, må I invitere privat, og gerne en weekend, så ikke de fravalgte børn står tilbage i institutionen, når alle andre er hentet til fødselsdag.

Vi anbefaler dog ikke den slags fødselsdage, da det er vigtigt for alle børns trivsel og selvfølelse, at de føler sig som en del af et fællesskab. Man kan hurtigt føle sig forkert og udenfor, når de andre børn vender tilbage i institutionen, f.eks. efter en weekend, og glædestrålende fortæller, om alle de sjove oplevelser de har haft til fødselsdagen.

Børnehaven tager ikke hjem til barnets fødselsdag privat.

Dit barn skal altid have opdateret sin kasse med skiftetøj. Det vil sige undertøj, bluser, strømper, strømpebukser, bukser osv.

Derudover skal han/hun have overtøj til alt slags vejr lige fra regntøj og gummistøvler til sandaler og solhat. Det er også en god ide, at give dit barn sutsko med.

Giv dit barn tøj på, som er rart at røre sig og lege i, og som kan tåle at blive beskidt. Børnene leger med farver, maling, mudder, græs osv.

Bruger dit barn bleer, skal du selv medbringe disse i en pose med barnets navn på.

Børnehaven har solcreme uden parabener og parfume, til de børn, som har brug for at blive smurt ind over middag.

Vi følger myndighedernes anbefalinger vedr. solcreme. Du smører dit barn ind over 2 gange om morgenen. Medmindre barnet bader eller sveder meget holder dette hele dagen. Vi smører selvfølgelig igen efter behov. F.eks. børn med meget sart hud eller hvis børnene har leget med vand. Vi bruger solcreme med faktor 15. Ønsker du en anden faktor, skal du selv give dit barn cremen med.

Vi opfordrer til at børnene altid har en solhat og en løs langærmet bluse med, så vi har mulighed for at beskytte dem mod solen, når vi leger på legepladsen.

Børnene må gerne have deres private legetøj med i institutionen.

Vi påtager os dog ikke ansvar for legetøjet, hvorfor det er en god ide at lave en aftale med dit barn om, at legetøjet ligger på garderobepladsen, når ikke det bruges. Værdifuldt legetøj skal du og dit barn måske også overveje, om det er en god idé, at tage med. Det sker, omend det er sjældent, at legetøj bliver væk eller går i stykker.