Dagligdagen i børnehaven

Kl. 9.00 spiser børnene frugt. Her synger vi, snakker om det der for tiden eller for dagen  er aktuelt. Det kan være et barn der er blevet storesøster, eller en der savner sin morfar. Det  kan være, at det snart er jul, at vi så en stor traktor på vejen eller at gartnerne kommer forbi og slår græs idag. Derefter er der tilbud om aktiviteter, som børnene kan vælge sig på eller vi leger inde og ude. Når vi har aktiviteter og fokusområder, vi arbejder med, er børnene delt op i mindre grupper, etableret udfra den aktuelle børnegruppes behov.

Fra september til maj har vi altid en storegruppe, som består af de børn, der skal starte i skole året efter, og vi har en mellemgruppe. Udover dette har vi aktiviteter, hvor vi deler børnene op i mindre grupper efter aktuelle behov. Det kan være læseleg, for børn der har brug for ekstra sproglig stimuli, eller det kan være en drengegruppe, der har brug for at få øje på hinanden og blive gode kammerater. Indimellem arbejder vi også med temaer som fx filmskabelse, farver og former, følelser osv. Sådanne planlagte aktiviteter forgår primært om formiddagen. 

Da vi prioriterer legen højt i Børnehuset Ålsgårde kan formiddagens aktivitet også være lege evt. understøttet af voksendeltagelse. Er nogle børn igang med en rigtig god leg, er det også muligt at lege videre, uden nødvendigvis at blive forstyrret af de voksenplanlagte aktiviteter. Fra september frem til maj måned går vi i Nordkysthallen hver torsdag, hvor vi laver kropslige aktiviteter. Fra maj til september går vi i skoven. Derudover tager vi en gang i måneden på tur til det lokale plejehjem og laver gymnastik med de ældre medborgere, og vi besøger ind imellem også de kultur tilbud der ligger i Helsingør.

Hver måned har vi maddag over 3 dage, hvor børnene deltager i tilrettelæggelse, indkøb og tilberedning af maden. 

Kl. 11.00 spiser vi frokost og derefter går vi på legepladsen. de mindste har mulighed for at sove middagslur. Alle børn, bortset fra de der sover, er hele året på legepladsen frem til kl. 14.00. 

Kl. 14.00 spiser vi eftermiddagsmad og derefter leger vi inde og ude, afhængigt af vejr og lyster. Nogle spiller måske et spil, nogle tegner eller laver perler og andre leger far, mor og børn eller "bjørnen sover" på legepladsen. I løbet af eftermiddagen går både børn og voksne hjem frem til kl. 17.00, hvor vi lukker (fredag kl. 16.30).