Vuggestuens praktiske informationer

Her kan du finde informationer om alt fra sutter til fødselsdage.

Dagsrytme

En fast struktur på dagens aktiviteter giver ro til børnene. Dagen i vuggestuen er derfor planlagt med faste tidsrum for fx middagslur, leg og udetid.

Kl. 06.30-08.00: Vi starter dagen i fællesrummet, hvor der tilbydes morgenmad.
Kl. 08.30: Går vi på stuerne
Kl. 09.00: Vi spiser frugt. Nogle lægges til formiddagslur.
Kl. 09.30: Leger inde eller ude, og afvikler planlagte aktiviteter.
Kl. 11.00: Spiser vi frokost.
Kl. 12.00: Sover middagslur. De, som har sovet om formiddagen, leger på stuen.
Kl. 14.00: Spiser vi eftermiddagsmad. Nogle sover eftermiddagslur.
Kl. 16.00: Alle børn og voksne i huset samles i fællesrummet.

Måltider

Vi får ugentligt fisk, kød, rugbrød, suppe og grød. Hver dag tilbydes grøntsager både i maden og som snack.

I vuggestuen tilbydes:

Kl. 06.30-08.00: Morgenmad - Hjemmebagt brød, gryn, grød, ymer mm.
Kl. 09.00: Formiddagsmad - Rugbrød og frugt (frugten medbringer I selv)
Kl. 11.00: Frokost, som vores kok Pernille har tilberedt
Kl. 14.00: Eftermiddagsmad, som vores kok Pernille har tilberedt

Der serveres vand til frokost og mælk til eftermiddagsmad.

Eftermiddagsmaden består som oftest af hjemmebagt brød, men ind i mellem serveres også fx kartoffelbåde, koldskål, pastasalat, suppe eller andet.

Børn der sover formiddag og eftermiddag, tilbydes mad, når det passer ind i deres rytme.

Kost i Børnehuset Ålsgårde

Smiley rapport

Sovetid

Vuggestuebørnene sover, når de har brug for det. De helt små børn sover ofte to gange om dagen, mens de lidt større børn sover efter frokost.

Børnene sover udendørs i krybberum eller på små senge indenfor. Børn over to år, må ikke sove med sele og kan derfor kun tilbydes at sove udenfor i krybbe, såfremt I giver lov til, at de sover uden sele. Ellers sover de indenfor.

Hvis barnet er knyttet til sin egen barnevogn, er I velkomne til at lade den stå i institutionen. Vi har også et par barnevogne til rådighed. Vi har sengetøj samt seler til alle sovebørn.

Bleer og toilettræning

Dit barn skal medbringe egne bleer. Skriv dit barns navn med store typer på pakken.

Er dit barn på vej mod selv at gå på toilettet, er det en god ide, at give ham/ hende en bukse-ble på, så han/ hun hurtigt og selv kan tage sine bukser ned og op. Det samme gælder det tøj dit barn har på. Det kan være rigtig svært at nå på toilettet, hvis man først skal bakse med en bodystocking, stramme bukser eller en stor kjole, der hele tiden glider ned i toilettet.

Så tænk i praktisk beklædning og læg lidt ekstra skiftetøj.

Mere om påklædning og skiftetøj

Sutter

Dit barn skal medbringe sine egne sutter. Gerne med navn eller kendetegn på. Du er også velkommen til at give dit barn en klud eller et sovedyr med.

Sygdom

Vi modtager ikke syge børn i vuggestuen. Er dit barn syg, ringer du om morgenen og giver besked.

Er det en smitsom sygdom, barnet lider af, hænger vi besked op til de øvrige forældre.

Sygdom kan vise sig på mange forskellige måder fx ved opkast, feber, slem forkølelse og hoste. Hvis vi vurderer, at dit barn ikke kan fungerer i hverdagen på grund af sygdom, vil I blive kontaktet, så I kan hente ham/ hende. 

Vi giver kun medicin til børn med kroniske lidelser mod forevisning af lægeerklæring.

Ferie og fridage

Holder I en fridag eller går I på ferie, vil vi gerne vide det.

I de gængse ferieperioder; sommerferie, efterårsferie, vinterferie, påskeferie og på dage, hvor vi på forhånd har erfaring for, at kun få børn møder ind, vil der blive hængt ferie / fridage lister op, som I skal udfylde. Dette for at vi kan planlægge et fremmøde af voksne, som modsvarer fremmødet af børn.

Vi forsøger altid at afvikle ferie og afspadsering på dage, hvor fremmødet af børn er lavt, således at vi har mere personale til dit barn, på de dage hvor alle børn er mødt ind. Derfor er det vigtigt for os at vide, hvor mange børn vi har, på de ovenstående dage.

Fødselsdage

Når dit barn har fødselsdag holder vi gerne fødselsdagen i institutionen.

Fodselsdag i Børnehuset Ålsgårde
Om formiddagen skaber vi en hyggelig ramme, hvor dit barn er i centrum og fejres med fødselsdagsbord, fødselsdagssang og gave fra os. Barnet deler evt. lidt godt ud, som I selv har medbragt til dagen. Vi opfordrer til at begrænse mængden af sukker. Børnene er fx også glade for frugt og hjemmebag. I forældre er velkommen til at deltage i festlighederne på stuen.

Fødselsdag i hjemmet?                                                                                          Holder I jeres barns fødselsdag privat, henstiller vi til, at I er opmærksomme, at invitere de børnegrupper som aldersmæssigt, kønsmæssigt eller stuevist har relation til fødselsdagsbarnet. Det er ikke en god ide at "håndplukke" grupper af børn, da det kan have den utilsigtede konsekvens, at der er børn, der kun sjældent eller aldrig inviteres, og som derfor kan føle sig udenfor børne-fællesskabet. Ønsker I alligevel at afholde en sådan fødselsdag med håndplukkede børn, må I invitere privat, og gerne en weekend, så ikke de fravalgte børn står tilbage i institutionen, når alle andre er hentet til fødselsdag.

Vi anbefaler ikke den slags fødselsdage, da det er vigtigt for alle børns trivsel og selvfølelse, at de føler sig som en del af et fællesskab, hvor de også bliver inviteret på lige fod med andre. Man kan hurtigt føle sig forkert og udenfor, når de andre børn vender tilbage i institutionen og glædestrålende fortæller, om alle de sjove oplevelser de har haft sammen til fødselsdagen.                                                                                                      Vuggestuen tager ikke hjem til barnets fødselsdag privat.

Påklædning og skiftetøj

Dit barn skal altid have opdateret sin kasse med skiftetøj. Det vil sige undertøj, bluser, strømper, strømpebukser, bukser, savlesmækker osv.

Derudover skal han / hun have overtøj til alt slags vejr lige fra regntøj og gummistøvler til sandaler og solhat. Det er også en god ide, at give dit barn sutsko med.

Giv dit barn tøj på, som er rart at røre sig og lege i, og som kan tåle at blive beskidt. Børnene leger med farver, maling, mudder, græs osv.

Solcreme

Vuggestuen har solcreme uden parabener og parfume. Vi smører alle børn ind over middag/efter middagslur, og beder jer gøre det samme fra morgenstunden.

Vi opfordrer til at børnene altid har en solhat og en løs langærmet bluse med, så vi har mulighed for at beskytte dem mod solen, når vi leger på legepladsen.

Legetøj

Børnene må gerne have deres private legetøj med i institutionen.

Vi påtager os dog ikke ansvar for legetøjet, hvorfor det er en god ide at lave en aftale med dit barn om, at legetøjet ligger på garderobepladsen, når ikke det bruges. Værdifuldt legetøj skal du og dit barn måske også overveje, om det er en god ide, at tage med. Det sker, omend det er sjældent, at legetøj bliver væk eller går i stykker.

Legetøj med små dele ikke må komme med i vuggestuen grundet kvælningsfare.

Åbningstider og lukkedage

Mandag-Torsdag
Kl. 6.30-17.00

Fredag
Kl. 6.30-16.30

Få oplysninger om lukkedage