Fødselsdage i børnehaven

Når dit barn har fødselsdag holder vi gerne fødselsdagen i institutionen, men har I lyst til at invitere hjem til fest, kan dette også arrangeres.

Fodselsdag i Børnehuset Ålsgårde
Om formiddagen skaber vi en hyggelig ramme, hvor dit barn er i centrum og fejres med fødselsdagsbord med boller vi har bagt, fødselsdagssang og gave fra os. Barnet deler evt. lidt godt ud, som I selv har medbragt til dagen. Vi opfordrer til at begrænse mængden af sukker. Børnene er fx også glade for frugt og hjemmebag. 

I forældre er velkommen til at deltage i festlighederne på stuen.

Fødselsdag hjemme hos barnet
Det er også en mulighed at invitere os hjem til fødselsdag privat. I så fald er det blot vigtigt, I siger til i god tid - gerne en måned før - så vi kan aftale en dag, hvor det passer både jer og os.

Hvem skal med?
Holder I jeres barns fødselsdag privat, hvor vi deltager, skal I være opmærksomme på, at vi kun tager af sted med børnegrupper som aldersmæssigt, kønsmæssigt eller stuevist har relation til fødselsdagsbarnet. Vi deltager ikke med "håndplukkede" grupper af børn. Ønsker I at afholde en sådan fødselsdag, må I invitere privat, og gerne en weekend, så ikke de fravalgte børn står tilbage i institutionen, når alle andre er hentet til fødselsdag.

Vi anbefaler ikke den slags fødselsdage, da det er vigtigt for alle børns trivsel og selvfølelse, at de føler sig som en del af et fællesskab, hvor de fx bliver inviteret på lige fod med andre. Man kan hurtigt føle sig forkert og udenfor, når de andre børn vender tilbage i institutionen og glædestrålende fortæller, om alle de sjove oplevelser de har haft sammen til fødselsdagen.