Børnehavens praktiske informationer

Her kan du finde info om alt fra medbragt legetøj til fødselsdage

Dagsrytme

En fast struktur på dagens aktiviteter giver ro til børnene. Dagen i børnehaven er derfor planlagt med faste tidsrum for fx middagslur, leg og udetid.

Kl. 06.30-08.00: Vi starter dagen i fællesrummet, hvor vi tilbyder morgenmad.
Kl. 09.30: Leger inde og ude, og afvikler planlagte aktiviteter.
Kl. 11.00: Spiser vi frokost.
Kl. 12.00: Nogle børn sover middagslur, mens vi andre går på legepladsen.
Kl. 14.00: Spiser vi eftermiddagsmad.
Kl. 16.00: Samles de sidste børn og voksne i fællesrummet.

Måltider

I børnehaven har børnene selv madpakke og et stykke frugt med hver dag. Der bliver dog serveret morgenmad og eftermiddagsmad.

Kl. 6.30-8.00: Morgenmad - hjemmebagt brød, gryn, grød, ymer mm.
Formiddag: Børnene spiser ofte deres frugt i løbet af formiddagen
Kl. 11.00: Frokost som er egne madpakker
Kl. 14.00: Eftermiddagsmad

Eftermiddagsmåltidet består oftest af hjemmebagt brød, men indimellem kan det også være kartoffelbåde, koldskål, pastasalat, suppe eller andet som vores kok Pernille finder på. Der serveres vand til frokost og mælk til eftermiddagsmad.

Hver 14. dag serverer vi varm mad for børnene, som de selv er med til at dyrke og tilberede.

Derudover har vi jævnligt smør selv dage, hvor børnene tager et stykke pålæg med til et stort ta-selv-bord.

Kost i Børnehuset Ålsgårde

smiley rapport

Middagslur

Har dit barn brug for at sove en middagslur, er der mulighed for det.

Vi samler de største sovebørn på en stue, hvor de hver især har deres egen lille seng, de kan hvile sig eller tage en lur i.

Sygdom

Vi modtager ikke syge børn i børnehaven. Er dit barn syg, ringer du om morgenen og giver besked.

Er det en smitsom sygdom, barnet lider af, hænger vi besked op til de øvrige forældre.

Sygdom kan vise sig på mange forskellige måder fx ved opkast, feber, slem forkølelse og hoste. Hvis vi vurderer, at dit barn ikke kan fungerer i hverdagen på grund af sygdom, vil I blive kontaktet, så I kan hente ham/ hende. 

Vi giver kun medicin til børn med kroniske lidelser mod forevisning af lægeerklæring.

Ferie og fridage

Holder I en fridag eller går I på ferie, vil vi gerne vide det.

I de gængse ferieperioder; sommerferie, efterårsferie, vinterferie, påskeferie og på dage, hvor vi på forhånd har erfaring for, at kun få børn møder ind, vil der blive hængt ferie / fridage lister op, som I skal udfylde. Dette for at vi kan planlægge et fremmøde af voksne, som modsvarer fremmødet af børn.

Vi forsøger altid at afvikle ferie og afspadsering på dage, hvor fremmødet af børn er lavt, således at vi har mere personale til dit barn, på de dage hvor alle børn er mødt ind. Derfor er det vigtigt for os at vide, hvor mange børn vi har, på de ovenstående dage.

Fødselsdage

Når dit barn har fødselsdag holder fødselsdagen i institutionen.

Fødselsdag i Børnehuset Ålsgårde
Om formiddagen skaber vi en hyggelig ramme, hvor dit barn er i centrum og fejres med fødselsdagsbord, fødselsdagssang og gave fra os. Barnet sidder bla. i en Guldstol, mens børn og voksne på stuen på skift fortæller fødselsdagsbarnet, hvad de rigtig godt kan lide ved ham eller hende, og hvad de synes, han eller hun er god til. Fødselsdagsbarnet deler lidt godt ud, som I selv har medbragt til dagen. Vi opfordrer til at begrænse mængden af sukker. Børnene er fx også glade for frugt og hjemmebag. I forældre er velkommen til at deltage i festlighederne på stuen.

Fødselsdag i hjemmet?                                                                                          Holder I jeres barns fødselsdag privat, henstiller vi til, at I er opmærksomme, at invitere de børnegrupper som aldersmæssigt, kønsmæssigt eller stuevist har relation til fødselsdagsbarnet. Det er ikke en god ide at "håndplukke" grupper af børn, da det kan have den utilsigtede konsekvens, at der er børn, der kun sjældent eller aldrig inviteres, og som derfor kan føle sig udenfor børne-fællesskabet. Ønsker I alligevel at afholde en sådan fødselsdag med håndplukkede børn, må I invitere privat, og gerne en weekend, så ikke de fravalgte børn står tilbage i institutionen, når alle andre er hentet til fødselsdag.

Vi anbefaler ikke den slags fødselsdage, da det er vigtigt for alle børns trivsel og selvfølelse, at de føler sig som en del af et fællesskab, hvor de også bliver inviteret på lige fod med andre. Man kan hurtigt føle sig forkert og udenfor, når de andre børn vender tilbage i institutionen og glædestrålende fortæller, om alle de sjove oplevelser de har haft sammen til fødselsdagen.                                                                                                      Børnehaven tager ikke hjem til barnets fødselsdag privat.

Påklædning og skiftetøj

Dit barn skal altid have opdateret sin kasse med skiftetøj. Det vil sige undertøj, bluser, strømper, strømpebukser, bukser osv.

Derudover skal han / hun have overtøj til alt slags vejr lige fra regntøj og gummistøvler til sandaler og solhat. Det er også en god ide, at give dit barn sutsko med.

Giv dit barn tøj på, som er rart at røre sig og lege i, og som kan tåle at blive beskidt. Børnene leger med farver, maling, mudder, græs osv.

Solcreme

Børnehaven har solcreme uden parabener og parfume. Vi smører alle børn ind over middag/efter middagslur, og beder jer gøre det samme fra morgenstunden.

Vi opfordrer til at børnene altid har en solhat og en løs langærmet bluse med, så vi har mulighed for at beskytte dem mod solen, når vi leger på legepladsen.

Legetøj

Børnene må gerne have deres private legetøj med i institutionen.

Vi påtager os dog ikke ansvar for legetøjet, hvorfor det er en god ide at lave en aftale med dit barn om, at legetøjet ligger på garderobepladsen, når ikke det bruges. Værdifuldt legetøj skal du og dit barn måske også overveje, om det er en god ide, at tage med. Det sker, omend det er sjældent, at legetøj bliver væk eller går i stykker.

Åbningstider og lukkedage

Mandag-Torsdag
Kl. 6.30-17.00

Fredag
Kl. 6.30-16.30

Få oplysninger om lukkedage