Nyhedsbrev april 2017

Her lidt nyheder inden vi alle går på påskeferie.

 

 

Farvel til skolebørnene

I denne måned laver skolebørnene plancher, som fortæller lidt om, hvem de er. Plancherne bruger vi som overgangsobjekt ml. børnehave og SFO/ skole, hvor børnene tager dem med på SFO’en og derefter videre i skolen. På skolen bruger de plancherne til støtte for at børnene kan præsentere sig selv for de andre børn og lærere i skolen.

Derudover vil vi lege og hygge os med alle børnene. Vi skal snakke om alt det nye, der skal ske, både for dem der skal afsted, men også for dem der bliver tilbage. Alle skal forberedes på, at vi skal sige farvel til nogle af vores kammerater og børnehaven kommer til at være lidt anderledes at være i, når ikke de største er her mere. Lige som det også er spændende, hvad der skal ske for dem, der skal videre i SFO.

Det er en rigtig god skolegruppe vi sender afsted i år. Børn som har det godt sammen og er super parate både socialt og personligt – det er altid dejligt, når det er sådan. Børnene fik faktisk ”ros” fra lærerne på Skorpeskolen, da de var på besøg der. De oplevede jeres børn som meget opmærksomme, velopdragne og nysgerrige, hvilket jo er gode egenskaber at have med i skolen. Så tusind tak for lån af hver og en af dem, det har været en stor fornøjelse at passe på dem og se dem gro til de dejlige skoleklar børn, de er i dag.

Atlas, Storm og Victor John følges ikke med de andre i skole. De er ikke helt klar til at slippe deres børnehave endnu, så sammen med deres forældre, har vi besluttet, at de bliver hos os et år mere.

Fredag d. 28. april holder vi afslutningsfest for alle børn hele formiddagen og for forældre hele eftermiddagen. Storegruppen spiser lækker frokost sammen, som Pernille laver til dem, og vi leger fælleslege, holder taler for dem og skal have en rigtig hyggelig dag. Om eftermiddagen er alle forældre velkomne til at blive og drikke en kop the/ kaffe, og sige pænt farvel, når I kommer og henter jeres børn. OG måske nogen har mulighed for at bage en kage, vi kan nyde til kaffen? Der vil komme opslag op om arrangementet, så hold øje med det i indgangspartiet.

Personalefordeling

Victors sidste dag i Børnehuset Ålsgårde bliver fredag d. 28. april. Vi har forsøgt at holde på ham, men han insisterer på, at han vil videre på uddannelse. Det kan vi jo godt forstå, om end vi er rigtig kede af, at vi skal af med ham.

Fra 1. maj og frem til vi får ansat en pædagog efter sommerferien går Maria i vuggestuen. Maria har ofte assisteret i vuggestuen og er derfor inde i alle vuggestuerutiner, og hun er en kendt og tryg voksen for børnene.

Ændringer i ugeplanlægningen

Fra maj måned holder vi hen over sommeren pause fra hallen. I stedet vil vi hver torsdag gå i skoven med alle børnehavebørnene og enkelte af vuggestuebørnene. Vi vil fortsat lege fælleslege med høj grad af fysisk aktivitet, nu bare i skoven. Vi vil bygge huler, undersøge dyre og planteliv og tage madpakker med ud i det grønne.

Store- og mellemgrupperne lukkes ned og nye gruppeinddelinger starter op til efteråret.

Legepladsdagen om onsdagen bliver flyttet til om mandagen. Vi går alle ud om formiddagen og hjælper hinanden med at passe børnene, mens de voksne på skift holder møder. Vi har brug for tid til at forberede aktiviteter for jeres børn, aftale indsatsområder for enkelte børn eller børnegrupper som helhed, lave sprogvurderinger, planlægge arrangementer osv.

Fra jord til bord

Følg Børnehuset på Facebook

I slutningen af juni måned kommer gartnerne og gør vores bede klar, så vi kan så i dem. Det glæder vi os rigtig meget til. Meningen er, at børnene i børnehaven skal være med til at så krydderurter og andet småt grønt, som de kan bruge, når vi laver mad sammen på vores suppedage.  Det vil give børnene et begyndende indblik i, hvordan grøntsager bliver til, og en fornemmelse af, hvordan man ved at passe og pleje sit bed, kan få dem til at gro. Og når vi har været tålmodige længe nok, og grønt og krydderurter er vokset sig klart, skal sanserne pirres, når vi skal smage på og spise det i vores mad.

Store-Plantedag med bedsteforældre

11. maj kl. 14.30-17.00 inviterer vi jeres børns bedsteforældre til kaffe og the. De skal medbringe en blomst, som de sammen med deres barnebarn planter ud et sted på vores legeplads. Det plejer at være en hyggelig dag, som børnene glæder sig meget til, og hvis ikke man har bedsteforældre, der kan komme, er det lige så hyggeligt med en nabo, en tante, en farbror, en ven af familien eller, hvem man nu har lyst at tage med. For jeres barn er det blot vigtigt, at der kommer en, og planter sammen med ham/ hende. Blomsten har stor værdi og beundres efterfølgende i dage og uger. Derudover forskønner det vores legeplads betydeligt. Også her vil det være dejligt, hvis nogen af jer har mulighed for at bage en kage til kaffen. Se opslag i indgangen.