Børnehavens praktiske informationer

Her kan du finde info om alt fra medbragt legetøj til fødselsdage

Dagsrytme i børnehaven

Kl. 6.30-8.00: Vi starter dagen i fællesrummet, hvor vi tilbyder morgenmad.
Kl. 9.30-11.00: Leger inde og ude, og afvikler planlagte aktiviteter.
Kl. 11.00-12.00: Spiser vi frokost.
Kl. 12.00.14.00: Nogle børn sover middagslur, mens vi andre går på legepladsen.
Kl. 14.00-15.00: Spiser vi eftermiddagsmad.
Kl. 16.00-17.00: Samles de sidste børn og voksne i fællesrummet.

OBS: Fredag lukker vi kl. 16.00

Måltider i Børnehaven

I børnehaven har børnene selv madpakke og et stykke frugt med hver dag. Vi tilbyder et eftermiddagsmåltid, som oftest bestående af hjemmebagt brød, men indimellem kan det også være kartoffelbåde, koldskål, pastasalat, suppe eller andet som vores kok Pernille finder på. Der serveres vand til frokost og mælk til eftermiddagsmad.

Kl. 6.30-8.00: Morgenmad - hjemmebagt brød, gryn, grød, ymer mm.
Formiddag: Børnene spiser ofte deres frugt i løbet af formiddagen
Kl. 11.00: Frokost som er egne madpakker
Kl. 14.00: Eftermiddagsmad som vores kok Pernille har lavet

Hver 14. dag serverer vi varm mad for børnene, som de selv er med til at dyrke og tilberede.

Derudover har vi jævnligt smør selv dage, hvor børnene tager et stykke pålæg med til et stort ta-selv-bord.

Kost i Børnehuset Ålsgårde

smiley rapport

Middagslur

Har dit barn brug for at sove en middagslur, er der mulighed for det. Vi samler de største sovebørn på en stue, hvor de hver især har deres egen lille seng, de kan hvile sig eller tage en lur i.

Sygdom

Vi modtager ikke syge børn. Er dit barn syg, ringer du om morgenen og giver besked. Er det en smitsom sygdom, barnet lider af, hænger vi besked op til de øvrige forældre.

Sygdom kan vise sig på mange forskellige måder feks. ved opkast, feber, slem forkølelse og hoste. Hvis vi vurderer, at dit barn ikke kan fungerer i hverdagen på grund af sygdom, vil I blive kontaktet, så I kan hente ham/ hende. 

Vi giver kun medicin til børn med kroniske lidelser mod forevisning af lægeerklæring.

Ferie og fridage

Holder I en fridag eller går I på ferie, vil vi gerne vide det. I de gængse ferieperioder; sommerferie, efterårsferie, vinterferie, påskeferie og på dage, hvor vi på forhånd har erfaring for, at kun få børn møder ind, vil der blive hængt ferie / fridage lister op, som I skal udfylde. Dette for at vi kan planlægge et fremmøde af voksne, som modsvarer fremmødet af børn.

Vi forsøger altid at afvikle ferie og afspadsering på dage, hvor fremmødet af børn er lavt, således at vi har mere personale til dit barn, på de dage hvor alle børn er mødt ind. Derfor er det vigtigt for os at vide, hvor mange børn vi har, på de ovenstående dage.

Fødselsdage

Når dit barn har fødselsdag, holder vi gerne fødselsdagen i institutionen. I forældre er velkommen til at deltage. Om formiddagen skaber vi en hyggelig ramme, hvor dit barn er i centrum og fejres med fødselsdagsbord og boller vi har bagt, fødselsdagssang og gave fra børnehaven. Barnet deler evt. lidt godt ud, som I selv har medbragt til dagen. Vi opfordrer til at begrænse mængden af sukker. Børnene er fx også glade for frugt og hjemmebag.

Det er også en mulighed at invitere os hjem til fødselsdag privat. I så fald er det blot vigtigt, I siger til i god tid - gerne 1 måned før - så vi kan aftale en dag, hvor det passer både jer og os.

Holder I jeres barns fødselsdag privat, hvor vi deltager, skal I være opmærksomme på, at vi kun tager afsted med børnegrupper som aldersmæssigt, kønsmæssigt eller stuevist har relation til fødselsdagsbarnet. Vi deltager ikke med "håndplukkede" grupper af børn. Ønsker I at afholde en sådan fødselsdag, må I invitere privat, og gerne en weekend, så ikke de fravalgte børn står tilbage i børnehaven, når alle andre er hentet til fødselsdag. Vi anbefaler ikke den slags fødselsdage, da det er vigtigt for alle børns trivsel og selvfølelse, at de føler sig som en del af et fællesskab, hvor de fx bliver inviteret på lige fod med andre. Man kan hurtigt føle sig forkert og udenfor, når de andre børn vender tilbage i børnehaven og glædestrålende fortæller, om alle de sjove oplevelser de har haft sammen til fødselsdagen.

Påklædning og skiftetøj

Dit barn skal altid have opdateret sin kasse med skiftetøj. Det vil sige undertøj, bluser, strømper, strømpebukser, bukser, savlesmækker osv. Derudover skal han / hun have overtøj til alt slags vejr lige fra regntøj og gummistøvler til sandaler og solhat. Det er også en god ide, at give dit barn sutsko med.

Giv dit barn tøj på, som er rart at røre sig og lege i, og som kan tåle at blive beskidt. Børnene leger med farver, maling, mudder, græs osv.

Solcreme

Huset har sin egen solcreme uden parabener og parfume. Vi smører alle børn ind over middag/efter middagslur, og beder jer gøre det samme fra morgenstunden.

Vi opfordrer til at børnene altid har en solhat og en løs langærmet bluse med, så vi har mulighed for at beskytte dem mod solen, når vi leger på legepladsen.

Legetøj

Børnene må gerne have deres private legetøj med i institutionen. Vi påtager os dog ikke ansvar for legetøjet, hvorfor det er en god ide at lave en aftale med dit barn om, at legetøjet ligger på garderobepladsen, når ikke det bruges. Værdifuldt legetøj skal du og dit barn måske også overveje, om det er en god ide, at tage med. Det sker, omend det er sjældent, at legetøj bliver væk eller går i stykker.